M├©ller Eiendom_m├©nster 1080x1080 3_03

Vi bruker kunst som et berikende element, noe som gir ytterligere liv til våre eiendommer.

Vi kan gjøre det fordi våre eiere har tatt et ansvar for fotokunsten, gjennom en samling av nesten 1000 verk.

200608FSF0044-9738187--Foto_Finn_StÜle__Felberg_low

Møllersamlingen består av rundt 1000 farge- og svart/hvitt fotografier, og inkluderer bilder fra 1800-tallet og frem til i dag. Samlingen startet veldig personlig, med Harald Møllers engasjement og lidenskap for foto, og har over tid vokst til å bli noe større.

Flere av de eldre fotografene har en bakgrunn innen dokumentarfotografiet, men har i løpet av karrieren utvikler et blikk og en situasjonssans som gjør at vi i dag betrakter bildene som kunstneriske uttrykk. Andre fotografer har vært avgjørende for å etablere et nytt syn på fotografiet gjennom utviklingen av fotokunsten. Det har vært en utvikling som har funnet sted over tid og i mange land.

 

Les mer om Møllersamlingen

Kunst i arbeidsrom er noe vi i Møller Eiendom har hatt gleden av lenge, i vårt hovedkontor i Bygdøy Allé 4 henger det rundt 100-150 bilder fra samlingen til enhver tid. De siste årene har også våre leietakere fått gleden av å arbeide rundt fantastisk fotokunst. Flere av verkene fra samlingen henger til utlån rundt om på våre bygg til begeistring for våre leietakere.

Undersøkelser beviser at kunst kan øke vår produktivitet opptil 36 %, har en positiv innvirkning på vår mentale helse og reduserer stress, kunst kan også bidra til økt kreativitet og øke trivsel til ansatte. Vi i Møller Eiendom er opptatt av at våre leietakere skal trives i lokalene sine, derfor låner vi ut fotokunst fra samlingen, på den måten håper vi at vi bidrar til en bedre brukeropplevelse.

 

«Rause utlån fra Møllersamlingen til egne og tilknyttede virksomheter gjør den tilgjengelig for mange. Dette er med på å løfte hverdagene, gjennom kommunikasjonen og opplevelsen, for langt flere enn eieren. Dette er helt unikt i norsk sammenheng» '

- Nina Sørlie – Kurator for Møllersamlingen

 

For utenom våre lokaler i Bygdøy Allé 4 finner vi fotografier fra samlingen i Harbitzalleén 5, Laboratoriet på Skøyen og hos Mesh i Møllergata. Laboratoriet og Mesh er åpent for alle og her kan flere enn ansatte i bygget glede seg over de flotte fotografiene fra samlingen.

DSC_6045
EKSPONERT
Laboratoriet Skøyen

EKSPONERT – 170 år med fotografi fra Møllersamlingen

Møllersamlingen har til nå vært en lukket og privat samling for Møller familien. For første gang skal et utvalg av møllersamlingen vises frem på Henie Onstad Kunstsenter fra 23. juni til 12. desember 2021. Bli med på en reise gjennom to århundrer med kamerabaserte bilder.

Eksponering innenfor fotografi handler om hvordan kameraet fanger et motiv ved å utsette en lysfølsom plate eller fotografisk film for lys, slik blir fotohistorien her filtrert – eller EKSPONERT – gjennom Møllersamlingen.

 

«Fotografi skal vises frem. Ikke ligge gjemt i et arkiv»

- Harald Møller 

 

Boken som følger utstillingen er årets must, en flott coffe-table-bok med et fyldig innblikk i mange av de ulike funksjonene foto har hatt, og fortsatt har, i bred forstand. Boken vil være tilgjengelig på nett og på Henie Onstad Kunstsenter under hele utstillingen.

Henie Onstad Kunstsenter 

 

on-phase2-FB_pageCover-RED

1-24 oktober åpner en ambisiøs fotoutstilling i gamle Deichmanske hovedbibliotek. Oslo Negativ er første gang publikum vil kunne se bibliotekets mange skjulte ganger og mørkerom.

Gallerier fra hele Oslo stiller ut i lokalene "as is" og dette er siste gang det gamle biblioteket vil være åpent for publikum før vi skal transformere lokalene.

For mer informasjon om utstillingen se: https://www.oslonegativ.no/ 

M├©ller Eiendom_m├©nster 1080x1080 3_03

Vil du vite mer?

Kontakt:

Pål Bøe

Pressebilder
Les en ny historie: