Åpner i 2027

M├©ller Eiendom_m├©nster 1080x1080 4_02

The Hoxton Oslo, med 144 rom, bar og restauranter, åpner i 2027.

Oslo seiler inn på liste med London og New York når The Hoxton etablerer sitt første hotell i Norden. AB Invest, Møller Eiendom og Ennismore har gått sammen om et internasjonalt hotell i Oslo sentrum, mellom Youngstorget og det nye regjeringskvartalet. 

Foto: Finn Ståle Felberg

Vi er ekstremt stolte av at en internasjonal merkevare som Hoxton velger Oslo først når de endelig kommer til Skandinavia. Oslo er blitt et stadig mer attraktivt reisemål. Hotellet vil trekke enda flere utenlandske gjester til byen vår, samtidig som Oslofolk får et møtested i verdensklasse"

Anders Buchardt, eier og prosjektutvikler i AB Invest.

Med Hoxton ønsker vi å være et sted folk vil reise til, midt i hjertet av der ting skjer. Vi har lenge sett etter det riktige stedet å etablere oss i Skandinavia, og vi føler vi passer perfekt her, midt i Oslo. Vi er allerede inspirert av norsk arkitektur, kunst og uteliv og gleder oss til å bringe dette inn i videreutviklingen av Hoxton Oslo.

Sharan Pasricha, gründer og co-CEO av Ennismore.

Sharan Pasricha, gründer og co-CEO av Ennismore. Foto: Ennismore
Sharan Pasricha, gründer og co-CEO av Ennismore. Foto: Ennismore
Hoxton Oslo åpner i 2027 og ligger i Møllergata 37. Hotellet blir et møtested i verdensklasse og hyggelig tilskudd til Hammersborgområdet. Illustrasjon: Powerhouse Company
Hoxton Oslo åpner i 2027 og ligger i Møllergata 37. Hotellet blir et møtested i verdensklasse og hyggelig tilskudd til Hammersborgområdet. Illustrasjon: Powerhouse Company

Nytt liv på Hammersborg fra 2027

Byggestart for Hoxton Oslo er planlagt allerede til høsten. Åpningen vil bli i 2027, samme år som innflytting i det nye regjeringskvartalet vis-a-vis. Hotellet får utsyn over den store regjeringsparken, med minnesmerket og grønne fellesområder. I toppen av parken bygger Møller Eiendom om det gamle hovedbiblioteket til fotohuset Deich, med museum og spisesteder.

M├©ller Eiendom_m├©nster 1080x1080 2_02

Om Hoxton

Helt siden oppstarten har Hoxton vært en innovatør i hotellbransjen, kjent for å bytte ut tradisjonelle lobbyer med livlige kaféer, barer og restauranter for lokale. Hotellene markedsføres som «åpne hus», med åpne dører og en inkluderende atmosfære.

Det første hotellet åpnet i 2006, i et ombygd parkeringshus i Shoreditch i London. Siden har kjeden vokst til totalt 16 hoteller i åtte land, med flere under utvikling. Alle Hoxton-hotellene er kompromissløse på design og kvalitet, men unike i uttrykk, preget av kulturen og bydelene det er en del av.

Hoxton lobby i Willamsburg, New York. Foto: Ennismore
Hoxton lobby i Willamsburg, New York. Foto: Ennismore

– Hammersborg er den litt glemte bydelen midt i sentrum som endelig får et felles løft. Hoxton vil gli rett inn, med en miks av nye Oslo og internasjonal storby. Det sier mye om byutviklingen og tilbudene i byen at en kjede som Hoxton kommer hit før Stockholm eller København. Vi tror hotellet vil løfte byen, sentrum og Hammersborg enda et par hakk.

Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør i Møller Eiendom

M├©ller Eiendom_m├©nster 1080x1080 3_03

Om Hoxton Oslo

  • Adresse Møllergata 37
  • Totalt 7.800 m2, fordelt på 144 rom, to restauranter, klubb, kaffe- og cocktailbar, gym og The Apartment; Hoxtons møte- og eventkonsept, sentrert rundt en åpen kjøkkenløsning. Uteareal mot den kommende regjeringsparken
  • Arkitekt: Powerhouse Company
  • Interiørarkitekt: AIME Studios
  • Eier og utbygger: Møller Eiendom og AB Invest
  • Drift gjennom Ennismore
  • Åpner 2027

Vil du vite mer?

Kontakt:

Pål Bøe

Pressebilder
Les en ny historie: