Lader miljøsatsing med solenergi

15. august 2020

Sammen med lanseringen av Volkswagens ID. 3 viser et nytt solenergianlegg i Lillestrøm vei for Møller Mobility Groups bærekraftsatsing. På vei mot målet om et utslippsfritt nybilmarked i 2025 etterlyser konsernet flere tiltak også fra myndighetene.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) åpnet i dag Møller Eiendoms solenergianlegg i Leiraveien i Lillestrøm. Det nye anlegget består av nærmere 800 solcellepaneler, som i løpet av ett år skal produsere rundt 175 000 kWh strøm. Ambisjonen er at dette anlegget blir et av flere som skal installeres på Møller Eiendoms bygg i tiden fremover.

– Dette er et utrolig kult prosjekt! I Norge trenger vi at offentlige og private aktører investerer i fornybar energi og bærekraftige løsninger. Utslippene i Norge har gått ned i fire år på rad, men vi trenger stadig mer fornybar energi. Solceller har stort potensial og flere og flere bruker bygningsmassen til å produsere energi. Dette tiltaket er derfor et viktig bidrag i den store helheten, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Strømmen som produseres på anlegget i Leiraveien går direkte til Møllers egen virksomhet i logistikkbygget, som også har et eget jernbanespor for å redusere behovet for veibasert deletransport med trailere. Det er Møller Mobility Groups bilimportselskap Harald A. Møller som er leietaker i bygget. Strømmen som produseres av det nye anlegget i Leiraveien tilsvarer det årlige ladebehovet for 100 elbiler.

Møller Eiendom samarbeider tett med bilforhandler-kjeden Møller Bil og bilimportør Harald A. Møller om utbygging av ladepunkter for elbiler, flere bilanlegg med redusert klimabelastning og dessuten en sterkest mulig markedsandel for nullutslippsmodellene fra Volkswagen-konsernet. Hele konsernet Møller Mobility Group jobber samlet for å bidra til at myndighetenes ambisjoner om et utslippsfritt nybilmarked i 2025 kan realiseres…

… Les resten av artikkelen her